Yeni Trend “Ergen Cilt Bakımı”

Sosyal medya kullanım yaşının düşmesiyle beraber cilt bakım trendlerinin de uygulama yaşı düşmüş oldu. Bununla beraber yeni bir kavramla karşılaştık “tween cilt bakım rutini”. 12-18 yaş arası çocukların cilt bakımını kapsayan bu kavram başlığıyla birçok paylaşım, öneri görüyoruz.

Bir dermatolog olarak bu yaş aralığında uygulanacak cilt bakım rutininin olabildiğince sade olması gerektiğini düşünüyorum. Hekiminizin önerdiği özel bir durum yoksa basitçe uygun bir rutin için; temizlik, nemlendirme ve koruma aşamaları yeterli olacaktır.

TEMİZLİK; Genel olarak sebum salımının artarak cilt pürüzlerinin arttığı bu dönemde bakım rutininin en önemli aşaması diyebiliriz. Bu aşamada düşünülenin aksine sert, kurutucu içeriklere sahip temizleyiciler yerine nazik ve nem dengesini bozmayan içeriklere sahip temizlik ürünleri tercih edilmeli. Fazla köpüren yüzey aktif maddeler içeren temizleyiciler bu süreç için uygun içerikler değildir.

NEMLENDİRME; Bu aşama maalesef ki yağlı, karma ve akne eğilimli ciltlerin genel olarak aksattığı oldukça önemli bir aşamadır. Nem kaybı yaşayan cilt, bu kaybı daha çok sebum salgılayarak tolere etmeye çalışır ve istenmeyen pürüzlerin, parlamanın, gözenek tıkanmalarının artışı gerçekleşir.

GÜNEŞ KREMİ; Güneşin zararlı ışınlarından cildi korumak, geleceğe yapılabilecek en doğru yatırımlardan. Ergen cilt UV ışınlarına karşı daha hassastır ve güneş ışınlarına karşı doğru korunmaması halinde ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Yetişkinlerde olduğu gibi güneş kreminin 2 saatte bir güncellenmesi, gece yatmadan önce ciltten tam olarak arındırılması gerekir.

Her cilt tipinin olduğu gibi her yaşın da bakım ihtiyacı farklı. Bunu göz önüne alarak ürün içerikleri doğru bir şekilde incelenmeli, en doğru rutin için dermatoloğunuza danışılabileceği unutulmamalıdır.

Yeni Trend “Ergen Cilt Bakımı”

Cosmed Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.