Sağlıklı Cildin Sırları.

BOL SU İÇİN
Tüm organlarımız için olduğu gibi cildimiz içinde su hayat kaynağıdır. Günde en az 2 litre su tüketilmelidir. Su cildimizin esnekliğini artırarak yenilenmesini sağlayacaktır. Su tüketmeye özen gösterdiğinizde cildinizin daha az kuruduğunu ve elastikiyet kazandığını fark edebilirsiniz.

CİLDİNİZİ TEMİZLEYİN
Cilt sağlığımız için yapmamız gerekenlerin başında temizleme işlemi geliyor. Makyaj ve çevresel faktörler gün içinde gözeneklerimizin kapanmasına neden olarak cildimizin nefes almasını engelliyorlar. Cilt sağlığımız için mutlaka her akşam cildimizi temizlemeye özen göstermeliyiz.

DÜZENLİ UYUYUN
Uyku sırasında tüm organlarımız gibi cildimiz de dinlenir, yenilenir, yeniden enerji kazanır. Düzenli olarak 7 saat uyuyarak sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

SAĞLIKLI BESLENİN
Gıdalardan aldığımız vitamin,mineral ve protein destekleriyle cildimizin beslenmesini, daha canlı, parlak görünmesini sağlayabilir, aynı zamanda yaşlanmayı da geciktirebiliriz.

EGZERSİZ YAPIN
Düzenli olarak egzersiz yapılması damarlarımızdaki kanın vücutta daha iyi dolaşmasını sağlar.Tüketilen besinlerin daha iyi sindirilmesine ve emilmesine yardımcı olur ve hücrelerimizin yenilenmesini destekler. Yenilenen hücrelerle yaşlanmayı geciktirirken, cildimizin daha sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu farkedebiliriz.

GÜNEŞTEN KORUNUN
Sağlıklı bir cilt için yapmamız gerekenlerin başında güneşten korunmak da geliyor. Güneş ışınları cildimizin yaşlanmasını hızlandırırken leke, hassasiyet, kızarıklık, kuruluk, nemsizlik, cilt yapısında kalınlaşma ve cilt kanseri gibi ciddi sorunlara yol açıyor.Cildimiz yaz kış bu zararlı ışınlara maruz kalıyor. Güneşe karşı savunmasız kalan cildimizi güçlü filtreli güneş koruyucular ile korumamız gerekiyor.

SİGARA VE ALKOLDEN KAÇININ
Cildimizin en büyük düşmanı sigara, vücudumuzdaki oksijen miktarını azaltarak hücrelerimizin yaşlanmasınına neden oluyor. Damarlarımızın daralmasına da neden olan sigara, cildimizin daha mat,lekeli, sarı bir yapıya dönüşmesini sağlıyor.Aynı zamanda sigara içerken yapılan mimikler de erken yaşta kırışıklık oluşumlarını tetikliyor. Alkol ise kılcal damarlarımızın genişlemesine neden olurken ciltte kızarıklık, hassasiyet, kuruluk ve bazı cilt hastalıklarının oluşmasını tetikliyor.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN
Sağlıklı ve parlak bir cilt için cildin nem ihtiyacını da karşılamak gerekiyor. Cildinize uygun ürünlerle nem desteği yapmaya özen gösterin. Nemlendirilmiş bir cilt ile kuruluğu, matlığı, yaşlanmayı, hassasiyet ve kırışıklık oluşumunu önleyebilir sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

GÜLÜMSEYİN
Güne gülümseyerek başlayın. Cildinizi en canlı, sağlıklı gösterecek tebessümü yüzünüzden eksik etmeyin.

Sağlıklı Cildin Sırları.

Cosmed Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.