Güneş ve Güneşten Korunma.

Güneş sağlığımız için önemli bir enerji kaynağıdır. Kemik gelişimi için gerekli D vitami üretimi başta olmak üzere, zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinde ve bazı deri hastalıklarında iyileştirici etkileri vardır. Bu yararlı etkilerin yanında, son yıllarda zararları da ön plana çıkmıştır. Güneş ışınlarına fazla ve kontrolsüz maruz kalmak, deride çillenme, koyulaşma ve kalınlaşma, kırışıklıklara, ince damarların oluşmasına ve en önemlisi deri kanserlerinin oluşmasına neden olur. Aynı zamanda güneş ışınlarının akut etkileri ile güneş yanığı, güneş alerjisi oluşturabilir. Çocuklukta oluşan akut, ciddi güneş yanıkları, kontrolsüz bronzlaşmalar deri hücrelerinde DNA hasarı oluşturarak deri kanserini oluşturulabilir.

Deride görülen kanser türünün en tehlikelisi melanomdur. Hassas cilt tipine sahip olan ve güneş yanıklarına eğilimli insanlar, güneş altında uzun vakit geçiren ve güneşlenenlerle, var olan benlerinde büyüklük, renk, şekil değişimi olanlar ya da normal görünümlü deride yeni çıkan atopik benler melanom riski taşıyabilir. Erken tanı ve tedavi önemlidir. Güneş ışınlarından tamamen korunamasak bile bir takım önlemler alarak korunmak mümkün. Güneşe maruz kaldığımız her mevsimde geniş kenarlı şapka, gözlük, sık dokunmuş açık renk kıyafetleri giymek, Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde (10:00 – 16:00) gölgede kalmak, Güneşlenmekten ve solaryumdan uzak durmak, Güneş koruyucu kremleri cilt tipine göre bilinçli kullanmak, Güneşe çıkmadan 20-30 dk. önce yüksek koruma faktörlü (SPF 50-30) güneş koruyucu kremleri kullanmak ve 2-4 saatte bir tekrarlamak, 6 (altı) aydan küçük bebeklerin güneş koruyucularını kullanımları uygun olmadığından doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak,

Güneş koruyucu olarak hem UVA hem de UVB'ye karşı etkili koruyucuları tercih etmek, Cildinizi düzenli olarak kontrol edip, derinizde değişiklik fark ettiğinizde dermatoloğunuza başvurmak dikkat edilmesi gereken önemli noktalardır. Günümüzde üretilen güneşten koruyucu ürünler, yüksek koruma sağlarken, yaygın olarak kullanılıp, yan etkilerinin az görülmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Güneş ve Güneşten Korunma.

Cosmed Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.